Iris Elezi

Biografia
Iris Elezi, lindur në Shqipëri, studioi teorinë dhe kritikën filmike, antropologjinë dhe studimet e grave para se të përfundonte studimet e saj të filmit në Universitetin e Nju Jorkut në vitin 2001. Ajo ka realizuar gjashtë dokumentarë duke fituar disa çmime në kuadër të serive Under Construction (2007).

Debutimi i saj me filmin e parë të gjatë, Bota (2014) u shfaq premierën në festivalin e filmit prestigjoz Karlovy Vary dhe fitoi çmimin e kritikëve të Fedeora. Bota gjithashtu triumfoi në Reykjavik Intl. Festivali i Filmit, duke fituar çmimin Fipresci dhe Audiencën. / Iris Elezi jeton dhe punon në kryeqytetin shqiptar të Tiranës, ku jep mësim në historinë dhe analizën e filmit. / Së bashku me arkivistin Regina Longo dhe partnerin Thomas Logoreci, ata bashkë-themeluan The Albanian Cinema Project, një iniciativë që synon rivendosjen dhe rritjen e ndërgjegjësimit për Arkivin Kombëtar të Filmave të rrezikuar, të cilën ajo e drejton tani.

PRODHIMET