Stefania Casini

Biografia
Pas diplomimit në Arkitekturë, Stefania filloi karrierën në aktrim dhe punoi me Pietro Germi, Bernardo Bertolucci, Peter Greenaway dhe Dario Argento. Ajo u zhvendos në Nju Jork në fund të viteve 1970, ku ajo luajti në filmin’Bad’ të Andy Warhol. Ndërsa në Nju Jork ajo vendosi të lëvizë prapa kamerës dhe u bë regjisore.

Me Francesca Marciano, ajo shkroi dhe bëri regjinë e filmit “Lontano da dove” (”Larg prej”) , paraqitur në Festivalin e Filmit të Venecias (1983). Në vitin 1997 ajo shkroi dhe bëri regjinë një tjetër film me titull “Un Paradiso di Bugie” (Një parajsë me gënjeshtra) . Karriera e saj si regjisore përfshin edhe bërjen e gjashtë filmave artistikë për rrjetin televiziv italian MEDIASET.

Një udhëtare e pasionuar, Stefania ka bërë një numër të madh të dokumentarëve dhe reportazheve për RAI dhe MEDIASET. Ajo përqendron vëmendjen e saj në tema bashkëkohore që kanë të bëjnë me gratë dhe të rinjtë. Ajo ka bërë shumë seri të vështira, duke përfshirë: “Islamin: tregimet e grave”; “Amerika Latine: tregimet e grave”; “Të jesh 20 vjeç në …” (transmetuar në dhjetë vende evropiane 2004-2005); “Kaq afër deri tani: portrete në periferi”. “Schiaffo alla mafia” (Një goditje ndaj mafies)
Midis 2000-2002, Stefania ishte Drejtor Artistik i Festivalit të Filmit të Sienës “Terra di Siena”. Në vitin 2010 ishte Drejtor Menaxhues i DGTV IESTV.

Aktualisht, Stefania shkruan dhe drejton programe, reportazhe dhe dokumentarë për RAI, si dhe për kanalet satelitore: RAI Sat Cinema World, Gambero Rosso Channel dhe Sky. Ajo gjithashtu punon si gazetare, duke kontribuar në disa revista për gratë.

PRODHIMET