STREHA MES REVE

Sinopsis
Besniku është një bari i vetmuar dhe musulman i devotshëm, i pafat në dashuri. Ai është biri i një nëne katolike, dhe i një babai ish komunist, për të cilin kujdeset në një fshat mes malesh në Veri të Shqipërisë. Atje lart, katolikët dhe musulmanët kanë gjetur mënyrën se si të jetojnë në paqe mes tyre. Madje edhe pas zbulmit që xhamia e vjetër e fshatit ka qënë dikur kishë e cila është ndarë mes dy feve në të kaluarën e largët, qetësia e jetës së përditshme mes dy komuniteteve vazhdon, me ndihmën e paçmuar të Besnikut. Vdekja e babait sjell ndryshime të mëdha që vënë në rrezik ekuilibrin në familjen me besime të ndryshme fetare të Besnikut, ndaj ai detyrohet të marrë një vendim të rëndësishëm për jetën e tij.

Libri i shtypit ne pdf: Streha mes Reve.pdf

IMDB link:


trailer

REGJISOR

Robert BUDINA

PRODHUES

ERAFILM
Prodhues: Sabina KODRA
Bashkë prodhues DIGITAL CUBE, RTSH
Bashkë prodhues: Cristian Nicolescu
Me mbështetjen financiare të QKK, RTSH

TRUPA TEKNIKE

Skenari: Robert BUDINA
Drejtor fotografie: Marius PANDURU R.S.C
Montazhier: Ştefan TATU
Piktor kostumesh: Gerta OPARAKU
Skenograf: Leandër LJARJA
Inxhinier zëri: Darko Spasovski
Miksazhi i zërit Marius Leftărache

NË ROLE

Arben BAJRAKTARAJ
Esela PYSQYLI
Bruno SHLLAKU
Irena CAHANI
Muzbajdin QAMILI
Osman AHMETI

TË DHËNA TEKNIKE

Viti: 2018
Kohëzgjatja 83 m
Vendi: Shqipëri, Rumani
Gjuha: Shqip

FESTIVALE DHE ÇMIME

 • Official selection PÖFF Black Nights Film Festival Tallinn
 • Official selection ALESTE FILM FESTIVAL Rouen, France.
 • Official selection CINEQUEST FILM & CREATIVITY FILM FESTIVAL SAN JOSE USA
 • GOLBAL VISION AWARD
 • Official selection FAJR INTERNATIONAL FILM FESTIVAL, TEHRAN, IRAN
 • Official selection Fipresci Competition TRANSILVANIA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL, ROMANIA
 • Official Selection La Valletta Interantional Film Festival, Best Film Award
 • International Competition in Munchen Film Festival, Germany
 • Official Selection Manarat International Film Festival Tunis, Tunisia
 • Bloody and Honey Competition in PriFilmFest, Kosovo
 • Best Film Award, Best Actor Award, Best Actresse Award

SHITËS NDËRKOMBËTAR

Pluto Film

SHPËRNDARËSI SHQIPTAR

ERAFILM