Erafilm Albania

Ajola Daja

Biografia

Skenaristja dhe regjisorja Ajola u diplomua ne degen e skenarit nga Shkolla e Filmit Marubi në Tiranë, Shqipëri. Ajo ka bashkëpunuar në projekte të ndryshme filmike, producente e projektit Balkan’s Gate gjithashtu, duke ndryshuar “kapelen” nga produente e dokumentarit artistik LIGHT (2017) për të qenë bashkë-skenariste e filmit të gjatë dramatik të Forenc Papas, OPEN DOOR, i cili pati premierën ne Sarajevo Film Festival 2019. Pasi bëri skenarin dhe regjinë e filmave të shkurtër ANA dhe MOTËR E VËLLA, Daja bashkëpunoi në shkrimin e skenarit të filmit serial KATRORI I PUSHTETIT dhe PIKË UJI nga Robert Budina dhe është në përfundim të filmit të saj të parë të metrazhit te gjatë si skenariste, regjisore dhe producente me titull EMILI, si dhe po zhvillon filmin e saj te dytë “TË BËRË PREJ PLUHURI”.