Agon

Saimiri dhe Vini dy vëllezër shqiptarë të emigruar në Greqi përpiqen sejcili në mënyrën e vet të gjejnë vetveten atje, në një rrugë pa kthim.

Sinopsis
Selanik, SAIMIRI dhe vëllai i tij i vogël VINI i emigruar së fundmi nga Shqipëria, përpiqen të integrohen në vëndin fqinjë, sejcili në mënyrën e vet, me sakrificat por edhe arritjet e gjithësejcilit. Duke kërkuar ti provojë SAIMIRIT se mund t`ja dalë edhe i vetem pa ndihmën e tij, VINI gjëndet në mes të disa te forteve shqiptare, dhe ndërsa fiton lehtë lekun zbulon tmerrin e trafikut dhe prostiucionit klandestin. Ai bie në dashuri me MAJLINDËN, të preferuarën dhe gruan e KENOS, kapobanda i rajonit, dhe me kurajon dhe pafajesinë e një 20 vjecari ai do të provojë t`a nxjerrë atë nga kthetrat e KENOS, duke tërhequr kështu edhe të vëllain në spiralen e dhunës.

IMDB LINK:


TRAILER

REGJISOR

Robert BUDINA

Prodhues

Erafilm
Sabina Kodra
Bashkë prodhues: Elefant Film
Inkas Film,TAKAMI PRODUCTIONS
Arizona Film
Daniel Burlac
Lilette Botassi
Guillame De Seille
Karine Blanc
Michel Tavarez
Me mbështetjen financiare të QKK, QK GREQI; NOVA, ERT, EURIMAGES

NË ROLE

Marvin Tafaj
Guljem Kotori
Isabella Kogevina
Xhevdet Jashari
Laert Vasili
Adonis Kafetzoplos
Harjie Rondo
Nikolla Llambro

TRUPA TEKNIKE

Drejtor fotografie Marius Panduru
Montazhier Eugen Kelemen
Skenograf Bianca Nikolareizi
Piktor kostumesh Emir Turkeshi
Grimi Vicky Tataki
Miksazh zëri Marius Leftărache
Muzika Aldo Shllaku

TË DHËNA TEKNIKE

Viti: 2012
Kohëzgjatja 106m
Vendi: Shqipëri,Greqi,Rumani
Gjuha: Shqip,Greqisht

FESTIVALE DHE ÇMIME

 • October 2012 Chicago (Usa) International Film Festival Official Selection
 • February 2013 Bloody Hero (Usa) International Film Festival Official Selection
 • March 2013 Bari (Italy) International Film Festival Official Selection
 • Aprill 2013 See a Paris (France) International Film Festival Official Selection
 • May 2013 See Los Angeles (Usa) International Film Festival Official Selection
 • May 2013 Balkan Survey in Poland
 • June 2013 Shanghai (China) International Film Festival Official Selection Panorama
 • September 2013 Pristina (Kosovo) International Film Festival Official Selection
 • September 2013 Alexandria (Egypt) International Film Festival Official Selection
 • October 2013 Tirana (Albania) International Film Festival Official Selection
 • November 2013 Albanian Film Week New York (Usa)
 • January 2014 Jaipur (India) International Film Festival Official Selection
 • March 2014 Albanian Nomination for the Oscars
 • September 2014 Trophes Francophones du Cinema
 • September 2014 Helsinki International Film Festival Balkan Fever
 • Bloody Hero International Film Festival Best Male Actor & Best Film
 • See a Paris International Film Festival Best Screenplay
 • SHITËS NDËRKOMBËTAR

  ERAFILM

  SHPËRNDARËSI SHQIPTAR

  ERAFILM