BALLKAN PAZAR

ZHOLI dhe ORSOLA, vajza e saj, pasi humbin eshtrat e babait të ZHOLISË, në një fshat në jug të SHQIPËRISË, zbulojnë ndoshta bazën më të çuditshme të eshtrave, me të cilat mund të blihet dhe shitet historia e BALLKANIT. Pse të mos përfitojnë, edhe vetë, duke shitur eshtrat e babait të ZHOLISË në këmbim të dashurisë së vërtetë?

Sinopsis
A do t’i shisni eshtrat e babait ose të gjyshit tuaj, nëse do të bëheshit milioner? ZHOLI, franceze dhe ORSOLA, italiane, vajza e saj, pas aventurave të çuditshme të humbjes së eshtrave të babait dhe gjyshit të tyre, në një fshat në jug të SHQIPËRISË, zbulojnë ndoshta pazarin më të çuditshëm të eshtrave, me të cilat historia e BALLKANAT mund të blihet dhe të shitet. Pse të mos përfitojnë, vetë, duke shitur eshtrat e babait dhe gjyshit të tyre në këmbim të dashurisë së vërtetë?
Historia jonë bazohet në ngjarjet aktuale, të ndodhura në jug të Shqipërisë pranë kufirit grek vite më parë, të bazuara në një thënie të vjetër ballkanase që thotë: vendi në të cilin varri i një bashkatdhetari ka duruar sprovat e kohës, është një vend për të cilin ja vlen të vdesësh .

IMDB link:


REGJISOR

Edmond BUDINA

Prodhues

ERAFILM
Sabina Kodra, Robert Budina
Bashkë prodhues MEDIAPLEX ITALIA
Bashkë prodhues Ennio De Domenicis
Me mbështetjen financiare të QKK, MIBACT

NË ROLE

Catherine Wilkening
Veronica Gentili
Visar Vishka
Erand Sojli
Edmond Budina
Artan Islami
Luca Lionello

TRUPA TEKNIKE

Skenari Edmond Budina
Drejtues fotografie Daniele Baldacci
Inxhinier zëri Giaccomo Avanza
Skenograf Arian Risvani
Piktor kostumesh Stela Laknori
Muzika Admir Shkurtaj
Montazhi Marzia Mette

TË DHËNA TEKNIKE

Viti: 2011
Kohëzgjatja 90m
Vendi: Shqipëri,Itali
Gjuha: Shqip,Greqisht

FESTIVALE DHE ÇMIME

 • July 2010 Karlovy Vary International Film Festival Work in Progress
 • March 2011 Sofia International Film Festival Balkan Selection
 • September 2011 Prishtina International Film Festival Balkan Selection
 • September 2011 Alexandria International Film Festival
 • July 2014 Chichester International Film Festival
 • November 2014 New York Albanian Film Week
 • SHITËS NDËRKOMBËTAR

  ERAFILM

  SHPËRNDARËSI SHQIPTAR

  ERAFILM