BOTA

Sinopsis
Shqipëria, sot. Në buzë të një moçali të përhumbur, Juli, Nora dhe Ben punojnë së bashku në një fshat të izoluar ku familjet e tyre u dëbuan gjatë sundimit të fuqishëm komunist të vendit të tyre. Nën sytë mosaprovues të Julit , Ben ka një marrëdhënie me Norën, ndërkohë që ëndërron të zgjerojë kafenenë e tij. Bota e tyre e qetë pushon së ekzistuari kur një ekuipazh i autostradës fillon të zgjerojë rrugën afër. Juli i pëlqen inxhinier Mili, por është e shqetësuar për gjyshen e saj të sëmurë dhe të hutuar, Nojën. Ndërsa rruga e re afrohet, banorët e fshatit festojnë natën e fundit me fishekzjarreve. Por kur vjen agimi, Juli, Ben dhe Nora duhet të përballen me një sekret të përbashkët nga e kaluara e tyre traumatike.

IMDB LINK:


trailer

REGJISOR

Iris Elezi

Thomas Logoreci

PRODHUES

Erafilm
PMI
I’s Continnum
Flex Film
ProdhuesSabina Kodra
Prodhues Andrea Stucovitz
Bashkë prodhues Burim Berisha
Bashkë prodhues Robert Budina
Bashkë prodhues Iris Elezi
Bashkë prodhues Thomas Logoreci
Me mbështetjen financiare të QKK,KCC, RTSH, MIBACT, EURIMAGES

TRUPA TEKNIKE

Shkruar nga: Iris Elezi
Thomas Logoreci
Drejtor fotografie Ramiro Civita
Piktor kostumesh by Emir Turkeshi
Grimi Leonora Mehmeti
Muzika nga: Rudolf Stambolla

NË ROLE

Flonja Kodheli
Artur Gorishti
Fioralba Kryemadhi
Tinka Kurti
Alban Uka

TË DHËNA TEKNIKE

Viti: 2014
Kohëzgjatja 105m
VendiShqipëri,Itali
Gjuha: Shqip,Italisht

FESTIVALE DHE ÇMIME

 • July 2104 Karlovy Vary International Film Festival “East of west” Section (Check Republic)
 • September 2014 Eurasia International Film Festival Official Selection (Kazakhstan)
 • September 2014 Helsinki International Film Festival Balkan Fever (Finland)
 • September 2014 Reykjavik International Film Festival Official Selection (Island)
 • October 2014 Arras International Film Festival Official Selection (France)
 • November 2014 Cottbus International Film Festival ” Global EAST” Section (Germany)
 • November 2014 Braunschweig International Film Festival Official Selection (Germany)
 • November 2014 CINEDAYS Festival of European Film Official Selection (Macedonia)
 • January 2015 Goteborg International Film Festival Official Selection (Sweden)
 • April 2015 San Francisco International Film Festival Official Selection (USA)
 • May 2015 Seefest, South East Eurpean Film Fest, Official Selection (USA)
 • June 2015 DEA International Film Festival Official Selection (Albania)
 • June 2015 FEST NEW DIERCTORS Official Selection
 • July 2015 PULA International Film Festival Official Selection (Croatia)
 • September 2015 POGRADEC Balkan and food Film Festival Official Selection (Albania)
 • October 2015 OTRANTO International Film Festival Official Selection (Italy)
 • October 2015 FOGGIA International Film Festival Official selection (Italy)
 • October 2015 TETOVO International Film Festival (Macedonia)
 • October 2015 East by Southeast Copenhagen International Film Festival (Denmark)
 • November 2015 VARNA International Film Festival Official Selection (Bulgaria)
 • November 2015 Albanian Film Week (USA)
 • November 2015 Eastern Neighbors Film Festival (Nederlands)
 • December 2015 Edirne International Film Festival Official Selection (Turkey)
 • January 2016 Olympia International Film Festival (USA)
 • January 2016 Palm Springs International Film Festival (USA)
 • Best film in Fedeora awards in the “East of west” competition in Karlovy Vary International Film Festival
 • FIPRESCI Award in Reykjavik International Film Festival
 • AUDIENCE Award in Reykjavik International Film Festival
 • SPECIAL JURY Award in CIENEDAYS Film Festival
 • BEST DIERCTOR in DEA International Film Festival
 • Public award, Best ensemble cast in SEEFEST Film Festival
 • Best film in POGRADEC Balkan and food Film Festival
 • Best film, Best actress, Best music, Audience award in Albanian Film Week
 • Best Film in Varna International Film Festival
 • SHITËS NDËRKOMBËTAR

  ERAFILM

  SHPËRNDARËSI SHQIPTAR

  ERAFILM