BURRNESHA

Sinopsis
Hana Doda, një vajzë, braktis fatin e saj të shërbëtores që u imponohet grave në malet e shkreta të Shqipërisë. Ajo strehoet në ligjin e vjetër të Kanunit dhe betohet për virgjërinë e saj të përjetshme duke u bërë kështu një “virgjëreshë betuar”. Ajo kthehet në burrë, merr një pushkë dhe bëhet Mark Doda. Në këmbim të kësaj sakrificë, Hanës i lejohet të jetë në të njëjtin nivel me burrat e tjerë. Beteja e saj do të thotë që ajo duhet të rebelohet jo vetëm kundër fatit që i ka përcaktuar trupin e saj për shekuj me radhë, por gjithashtu duhet të refuzojë, në emër të këtij rebelimi, çdo formë dashurie. Një refuzim që bëhet burgu i saj.
Pas më shumë se dhjetë viteve të kaluara në vetmi në male si burrë, ajo bëhet e zymtë dhe transformohet për t’i mbijetuar vështirësive, të ftohtit, mjerimit, derisa diçka të rikthehet ta zgjojë atë përsëri … Hana vendos të ndryshojë jetën dhe të rifitojë me kujdes trupin e saj. Ajo e di se largimi nga malet është çmimi që duhet të paguajë për të dalë në jetë. Një udhëtim larg vendit të saj të shkretë, një udhëtim për të riparë të kaluarën e saj që të ringjallë kujtimet dhe ndjenjat që ajo i ka varrosur në harresë. Pas një rruge që është një kalim i vazhdueshëm dhe delikat mes dy botëve të ndryshme larg njëra tjetrës, të së kaluarës dhe të së ardhmes. Në një metropol modern të Milanos, ajo përpiqet të lërë rrobat e burrit dhe të mëson të jetë grua. Ajo përjeton ndjenjën e egër të kontaktit fizik me të tjerët dhe gjen njerëz të dashur që jeta i kish larguar prej saj dhe i hap mundësinë e papritur dhe të ndaluar të dashurisë. Marku jo vetëm që rikthehet në Hana, por ajo është gjithashtu në gjendje të bashkojë dy shpirtrat që për vite kanë jetuar brenda trupit të saj dhe ajo rilindet si një e re, e lirë dhe e plotë.

IMDB LINK:


trailer

REGJISOR

Laura Bispuri

PRODHUES

Vivo film and Colorado Film with Rai Cinema, Bord Cadre films, Match Factory Productions, Era Film
nё bashkёprodhim me RSI Swiss Radiotelevision, nё bashkёpunim me Istituto Luce Cinecittà, Pretty Pictures,me mbёshtetjen financiare tё Eurimages, Ministero dei beni e delle attività culturali e del turismo – Direzione generale per il cinema, BLS Business Location Südtirol – Alto Adige, Film-und Medienstiftung NRW, KCC Kosovo Cinematography Center, Regione Lazio – Fondo Regionale per il Cinema e l’Audiovisivo, në bashkëpunim me Banca del Fucino and Aleteia Communication, zhvilluar me mbështetjen financiare të Media Program of the European Union.

TRUPA TEKNIKE

Shkruar nga: Francesca Manieri
Laura Bispuri
Drejtor fotografie Vladan Radovic
Piktor kostumesh Grazia Colombini
Grimi Massimo De Pellegrino
Skenograf Ilaria Sadun

NË ROLE

Alba Rohrwacher
Lars Eidinger
Flonja Kodheli

TË DHËNA TEKNIKE

Viti: 2015
Kohëzgjatja: 90m
Vendi: Itali, Zvicër, Gjermani, Shqipëria në bashkëpunim me Kosovën
Gjuha:Shqip, Italisht

FESTIVALE DHE ÇMIME

 • February 2015 Berlin International Film Festival
 • First Youth Film Festival,Grand Jury Prize – Feature Film
 • Hong Kong International Film Festival, Golden Firebird Award
 • Netia Off Camera International Festival of Independent Cinema,FIPRESCI Jury Award
 • Ortigia Film Festival,Best Feature Film
 • San Francisco International Film Festival,Golden Gate Award
 • Tribeca Film Festival, Nora Ephron Prize
 • SHITËS NDËRKOMBËTAR

  The Match Factory

  SHPËRNDARËSI SHQIPTAR

  ERAFILM