Suela BAKO (Zalla)

Biografia
Suela Bako, përfundoi studimet në Universitetin e Arteve në Tiranë. Ajo ka qenë pjesë e shumë filmave të shkurtër dhe të gjatë si aktore. Ajo ka luajtur shumë role në Teatrin Kombëtar dhe prodhime të tjera teatrore. Ajo ka punuar si regjisore televizive për 10 vjet. Ndërsa ajo përfundoi studimet në master për regji filmi në Universitetin e Arteve në Tiranë.
Prej vitit të diplomimit 2014, deri tani ajo ka prodhuar si regjisore dhe skenariste, disa filma të shkurtër dhe një dokumentar. Veprat e saj, ka qenë pjesë e shumë festivaleve ndërkombëtare të filmit. Filmi i saj “Darka” fitoi 5 çmime. Ajo ka qenë regjisore dhe skenariste e “Dritës” një dokumentar rreth Gjon Milit, fotografit të famshëm shqiptaro-amerikan. “Drita” ka qenë pjesë e shumë festivaleve ndërkombëtare, siç është Festivali Ndërkombëtar i Filmit në Selanik. Filmi i saj i fundit i shkurtër, “Një ditë si kjo” është në postproduksion.

PRODHIMET